Лампедуза

Най-хубавите плажове на Италия

От Калабрия до Средиземно море, Италия предлага голямо разнообразие от плажове, подходящи за всеки вкус. Приказни пейзажи, идилични лагуни, бял пясък или каменисти ивици посрещат многобройните гости на Ботуша. Общата плажна ивица на страната е 7.5 хил. километра.

Ето някои от най-красивите места.

Cala Rossa

Cala Rossa

Намира се в Сицилия, на остров Фавиняна, един от Егадските острови. На малкия остров има около 40 хотела и туристите не са толкова много. Достъпен е само по море.

Spiaggia dei Conigli

Известен в цял свят, Плажът на зайците (на основната снимка) се намира в резерват в Сицилия, до Лампедуза. Тук, направо на плажа, снасят яйцата си морските костенурки карета-карета (има ги у нас). До плажа се достига до горска пътечка, така че за около половин час можете да се насладите на изумителни гледки.

Scala dei Turchi, Сицилия

Турската стълба е природен феномен, изваян през годините от ветровете. Подобните на стъпала скали, спускащи се към морете, предизвикват аналогии с Памуккале. Плажът е до градчето Реалмонте, недалеч от Агридженто. Неудобство е тясната пясъчна ивица.

Cala Spinosa ,Сардиния

Този северен плаж е сравнително спокоен, привлича предимно италиански семейства и любители на гмуркането. Кристално чистата вода компенсира сравнително тясната плажна ивица.

Cala Mariolu

Един от най-прекрасните плажове на Сардиния предлага искрящ бял пясък и кристално чиста вода. Разположен е в подножието на живописни скали. Недостатък (или пък предимство за търсещите купона) е струпването на много туристи.

Marina Piccola

Marina Piccola

Това е един от най-добрите плажове на остров Капри. Въпреки че островът – и в миналото, и сега се е радвал на интереса на знаменитости, плажът е спокоен. До него води стръмен път през скалите, може да се достигне и по море.

Fetovaia, Елба

Морският парк Тоскански архипелаг (в Тиренско море) включва седем острова. Един от тях е Елба, известен като мястото на заточение на Наполеон. Плажът Фетовая е прочут със снежния си пясък и зелени хълмове. Морето тук е изключително спокойно.

Marina dell’Isola, Калабрия

Тропеа е бисерът на калабрийското крайбрежие. Този оживен плаж е интересен не само за събиращите тен. В близост е скалистият остров Изола Бела, който приютява древния храм Santa Maria dell’Isola.

остров Понца

Chiaia di Luna, Лацио

Въпреки че е достъпен само по море и е обкръжен от високи скали, този плаж на остров Понца обикновено е пренаселен през лятото. Вероятно защото е близо до Рим.

Baia delle Zagare, Апулия

Намира се в резервата Монте-Гаргано. Наблизо е храмът Архангел Михаил. Хотелите в близкото градче Манфредония са на достъпни цени. Има фериботна връзка с Черна гора. Намира се на север от Бари, докъдето има евтини полети.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *