туска

Само за фенове на тежката музика!

Не забравяме и феновете на хеви метъла. За тях тази година ще се погрижат Джудас Прийст, Сабатон, Моторхед, Найтуиш и много други.

А ето къде може да се срещнете с тях:

Wacken Open Air започва на 30 юли. Тази година списъкът е дълъг, но за съжаление билетите вече са разпродадени. Сред участниците са Judas (те идват и в България), Dream Theater, Epica, Savatage, Sepultura и много други.

Най-големият метъл фестивал в света се провежда в град Вакен, провинция Шлезвиг-Холщайн, Германия. Това е на час път от Хамбург и най-лесният начин е с кола.

Tuska e голям фестивал, който се провежда в индустриалната зона Сувил’ахти в Хелзинки. Тази година е от 26 до 28 юни и събира Sabaton, Алис Купър, In Flames, Lamb of God, Stratovarius. Най-добрият начин да се стигне до Хелзинки е със самолет през Берлин.

Masters Of Rock 2015 привлича с ниската цена на четиридневния билет – 52 евро за 25 групи. Провежда се във Визовиц, Чехия, а сред участниците са Nightwish, Kamelot и Sonata Arctica. Визовиц е малък град близо до словашката граница, известен е със замъка си. Дотам най-лесно се стига с кола или с влак от Виена.

Белгия се включва в конкуренцията за вашето внимание с фестивала Alcatraz  – тази година на 8 и 9 август. Сред участващите са Sabaton, Accept, Behemoth, Death Angel, Nightwish, Trivium. Провежда се в Колтрейк, Белгия – стар град, известен с близката Битка на златните шпори, при която фламандците побеждават французите. Само на 40 км е Гент със замъка на Балдуин. Лесно е да се стигне от Брюксел.

Nightwish и Trivium са и на Summer Breeze, който ще се проведе в Динкелсбюл, Германия от 13 до 15 август. Сред останалите са Cannibal Corpse, Kreator и Venom.

Hellfest 2015  e в Клисон, Франция от 19 до 21 юни. Това е сравнително нов фестивал, който не включва само метъл банди. Тази година наред с Judas Priest, In Flames и Motörhead са SLIPKNOT, FAITH NO MORE, ZZ TOP и SCORPIONS. Това е идеалното място, ако искате да пътувате с хора, които не слушат само метъл, но билетите са сравнително скъпи (185 евро). Клисон е в западна Франция, близо до Нант.

Leyendas del Rock е интересен фестивал, близо до Аликанте. Тази година – от 5 до 8 август. Сред участниците са Sabaton, Sonata Arctica, Epica, Within Temptation, Sepultura, Over Kill, Doro. Мястото е достъпно през Валенсия.

>> Прочетете и за големите рок фестивали

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *