Масово изкачване на Руй от две страни

Община Трън кани на масово изкачване на връх Руй на 11 юни. Проявата „Руй-гледката от високо“ е организирана съвместно с туристическо дружество от Сърбия.
Сборният пункт е в 10.00 ч. в с.Забел. За туристи без собствен транспорт ще има безплатен превоз с автобус от Трън.
Престоят на върха ще бъде от 13.00 часа до 16.00 часа българско време. В този период на върха ще пристигнат туристи от двете страни на границата.
Маршрутът на изкачването за българските туристи ще бъде от с.Забел – връх Руй – хижа Руй – с.Забел или с. Ломница.
Списъци на желаещите да участвуват с посочени три имена по лична карта и ЕГН ще се съставят до 1 юни в община Трън. То е задължително за осигуряване на разрешителен режим. Непълнолетни и малолетни е задължително да бъдат с придружител родител, или упълномощено от родителите лице, предупреждават от общината.

Можете да съчетаете изказването с някоя от многобройните забележителности в Краище – Трънското ждрело на р. Ерма, скалния параклис Св. Петка, музея на киселото мляко в с. Извор, керамичния музей в с. Бусинци или Забелския манастир Свети Димитър.

До Трън се стига през Брезник и прохода Секирица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Мечтай. Подготви се. Иди и виж. Разкажи