Гластонбъри

Хей, рокаджии, чака ви страхотно лято

Турне на AC/DC и U2, много силен лайнъп на Rock am Ring и куп изкушения чакат любителите на поп и рок музиката това лято.

Австралийската група ще пристигне на 5 май в Европа с гръм и трясък, макар и в променен състав, за да остане до края на юли. Почти няма останали билети, същото важи и за U2.

Foo Fighters и Лайънъл Ричи водят Glastonbury Festival (24 до 28 юни), най-големият фестивал в Европа. Останалите участници ще бъдат обявени през пролетта.

Мястото се намира близо до Бристъл, но е по-интересно, ако се дойде от Лондон. В този случай пътят минава край Стоунхендж, така че е чудесна възможност за туризъм. Със Стоунхендж е свързано и едно спонтанно издание на фестивала през 1978 г., когато конвой от участници във фестивала в Стоунхедж попадат там. Абатството в Гластънбъри е не по-малко митично място от самия Стоунхендж. Смята се, че по тия земи е бил тайнственият Авалон и тук е погребан Крал Артур.

Muse, Foo Fighers, Роби Уилямс и Слаш са на един от най-старите фестивали в Холандия – PinkPop (от 12 до 14 юни в Ландграаф, близо до Маастрихт)

Отново Foo Fighters са на Rock am Ring на легендарната писта Нюрбюргринг. (Вижте още). Американците имат участия в още градове на Европа, но за някои от концертите (например на Уембли и Олд Трафорд) билетите вече свършиха.

От 29 до 31 май на трите сцени в Нюрбюргринг се провежда Der Ring Grüne Hölle Rock. Залогът също е сериозен – Muse, Metallica, KISS, Judas Priest, Incubus, Limp Bizkit, Faith No More, Airbourne, Hatebreed, Kreator, Accept и други.

Ако пропуснете Металика в Германия, може да ги откриете още на Sonisphere Italy или Rock in Vienna (през юни) и на Reading Festival във Великобритания (от 28 до 30 август).

Muse, освен изброеното по-горе са и на швейцарската Сонисфера (6 юни, Бил), чийто лайнъп още не е обявен.

Florence+The Mashine, хаус сензацията Disclosure, норвежката метъл група Enslaved и още двайсетина имена ще забият през осемте дни на датския Roskilde (от 27 юни до 4 юли). Според сайта на AC/DC, там ще бъде и австралийската група на 15 юли, но няма билети.

Популярният у нас Sziget в Унгария започва на 10 август с Роби Уилямс.Петдневният билет е 199 евро, а седемдневният (с Роби) – 229 евро, като тези цени са до 30 април. Срещу доплащане предлагат дори VIP къмпинг с басейн и Wi-Fi.

И това не е всичко, защото Rock in Rio Madrid и Rock in Lisbon още не са обявили изпълнителите и може да извадят изненади.

3 thoughts on “Хей, рокаджии, чака ви страхотно лято”

  1. Билетите за Sziget са 199 евро с включен паркинг при ранно записване. Коригирайте го, защото българинът обича в последния момент

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *