Коледа е най-евтина в Братислава

Белфаст е мястото с най-достъпни коледни подаръци, а празнуването на Коледа е най-скъпо в Ню Йорк. Но като цяло най-евтиното място да посрещнете празниците е Братислава. София е на седмо място по евтиния.

Това показват данните на пътническата агенция  Kiwi.com, чийто Коледен индекс сравнява разходите за празнуване на Коледа и цената на подаръците в 90 града по света.

Цената на един ден празнуване на Коледа варира от 116 евро в Куала Лумпур до 772 евро в Ню Йорк. София е пета по този показател. Той включва цената на нощувка в хотел, традиционен обяд и коледна вечеря, както и типична напитка и билет за Лешникотрошачката. Нощувките в нашата столица са евтини, но традиционната вечеря излиза по-скъпо от градове като Мадрид или Амстердам. Тя е най-евтина в Прага – 29 евро.

Ако искате евтин мъжки парфюм, трябва да пътувате до Мексико  45 евро), а за изгоден дамски парфюм трябва да отскочите до Сантяго (67 евро). В последния случай София е на второ място по скъпотия (172 евро за 100 милилитра дамски парфюм). Най-евтиното Лего е в Англия (106.71 за всички градове), следвана от Испания (120 евро за модела Star Wars Millennium Falcon).

index

ТОП 20

 

Ключови думи за този текст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *