деца

Къде да заведем детето на 1 юни

Много и най-различни забавления за най-малките предлагат различните градове на страната. Най-активни в организирането им са кметствата и моловете. Празничната програма включва детски ателиета, рисунки на асфалта, изложби, викторини и томболи.

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детския панаир в София, който ще се състои на 1 юни пред Народния театър „Иван Вазов“. Съорганизатори на събитието са фондация „Изиарт“ и Столичната община, а всички прояви за празника на детето са с вход свободен.
Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 10 до 18 ч. на територията на Градската градина и близките музеи и галерии.

Благодарение на испанското посолство в Природонаучния музей ще е разположена атрактивна подводница, с която децата ще могат да търсят потънали съкровища от испански галеони.
Организаторите са планирали и необичайна архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят малчуганите с най-знаковите сгради на София и любопитни факти около тях. По традиция ще бъде показана истинска пожарна кола, на която малчуганите могат да се качат и да влязат в ролята на истински пожарникари.

В 16 часа на Лятната сцена в Борисовата градина започва детски празник с клоуни, балони и детска дискотека.

Софийската филхармония кани на концерт за деца на 31 май от 19 часа, в програмата са Равел, Дебюси и сюита „Кармен” на Бизе-Шчедрин. Вход – 10 лв.

Арт-къща „Куклите” отваря врати за деца на 1 юни, като те може да се фотографират безплатно със 100-годишна кукла. За участие в работилниците (творилници) се заплаща такса от 10 лева.

В Пловдив, където тържествата започнаха още през уикенда, не остават по-назад. В неделя се открива детският панаир на занаятите. Детският панаир включва две пекарни, където хлебарите ще показват, как се правят традиционните български хлябове и пити. В двора на аптека „Хипократ” пък ще има работилници на феите и елфите, където малчуганите ще научат много за билките и земеделието, ще изработват торбички за сушене на лечебни растения и предмети за цветарството.

На 1 юни ще има „Парад на приказни герои“: Шествие от Римски стадион по пл. „Ст. Стамболов“, игри и забавления за малки и големи деца. По-късно ще се проведе детският фестивал „Талантино“, който предлага много забавления – Надуваем замък, , спортни демонстрации, художествени ателиета, игри, лакомства, балони и много изненади.

В 15 часа в Капана започва работилницата за букви БуквАрт.

В Русе празникът ще започне в 16:30 часа в Парка на младежта, а кулминацията е след 18 часа за когато е предвиден парад с 50 приказни героя.

Забавни демонстрации при животните организира Зоопаркът във Варна по случай 1-ви юни – Деня на детето. Забавата започва в 10 часа при елените, които трябва сами да открият скрита храна. По същия начин ще бъдат провокирани по-късно птиците и маймунките.

В 10,30 ч. на Амфитеатъра в Морската градина в града ще започне празничен концерт с детски групи. Освен това от 13.00 ч. до 15.30 ч. без заплащане ще бъде входът за ледената пързалка в спортно-развлекателния комплекс „Младост“. От 7.00 до 12.30 ч. и от 14.00 до 21.00 ч. със свободен вход е  един от плувните коридори на басейн „Делфини“.

В Бургас От 17.30 часа, на открита сцена „Охлюва“ започва концерт. В същия час е предвиден и Детският панаир на професиите – атрактивно представяне на професия: Музикант /с концерт-презентация на Бургаски духов оркестър/, полицай, пожарникар, лекар, балерина и др. След това от 19:30 ще има детска дискотека.

През следващите дни в града също са предвидени детски представления.

Несебър ще отбележи Празника на детето – 1-ви юни, с тридневни забавления, обединени от мотото „Пясък в сандалите”. Поморие изкушава със „Звезден Орфей”.

ЕтъраПочти цял ден детският кът в АЕК „Етъра” ще посреща малчугани, придружени от родители.

В Благоевград, от 11.00 часа започва „Пиратско шоу”, представено от театър „КраТунка” от Хасково, което е само една от многото прояви за децата.

Детски Арт-фестивал „С отворено сърце“, се провежда от 30 май до 1 юни в парк “Кьошковете” на Шумен.

Много военни поделения отварят врати. Своите гости ще очакват пилотите от военните формирования 32 040 – Крумово и 52 090 – Долна Митрополия от състава на Военновъздушните сили, както и военнослужещите от военноморска вертолетна авиобаза „Чайка и много други

1 thought on “Къде да заведем детето на 1 юни”

  1. Между 11 и 16 часа Farmhopping черпи всички деца със сладолед на три места в града: Борисовата градина, градинката на Св. Седмочисленици и градина „Баня Лозенец“ (на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“).
    Също и детски фестивал в Синема Сити

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *