Братислава, дворец

Коледа е най-евтина в Братислава

Белфаст е мястото с най-достъпни коледни подаръци, а празнуването на Коледа е най-скъпо в Ню Йорк. Но като цяло най-евтиното място да посрещнете празниците е Братислава. София е на седмо място по евтиния.

Това показват данните на пътническата агенция  Kiwi.com, чийто Коледен индекс сравнява разходите за празнуване на Коледа и цената на подаръците в 90 града по света.

Цената на един ден празнуване на Коледа варира от 116 евро в Куала Лумпур до 772 евро в Ню Йорк. София е пета по този показател. Той включва цената на нощувка в хотел, традиционен обяд и коледна вечеря, както и типична напитка и билет за Лешникотрошачката. Нощувките в нашата столица са евтини, но традиционната вечеря излиза по-скъпо от градове като Мадрид или Амстердам. Тя е най-евтина в Прага – 29 евро.

Ако искате евтин мъжки парфюм, трябва да пътувате до Мексико  45 евро), а за изгоден дамски парфюм трябва да отскочите до Сантяго (67 евро). В последния случай София е на второ място по скъпотия (172 евро за 100 милилитра дамски парфюм). Най-евтиното Лего е в Англия (106.71 за всички градове), следвана от Испания (120 евро за модела Star Wars Millennium Falcon).

index
ТОП 20

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *