Паркът Гюел в Барселона

5+ европейски дестинации за един уикенд

Сезонът на отпуските свърши и вероятно ви липсва планирането на екскурзии до близки и далечни места. Все още нищо не е загубено.

Куфарът подбра няколко дестинации, до които можете да отскочите, без да посягате на скъпоценния платен годишен отпуск. Е, в някои случаи ще се наложи да се приберете късно в неделя, но само ол инклузив туризмът не изисква жертви:)

1. Барселона

Полетите в зимното разписание на Уизер  са в петък и неделя вечер. Макар и малко далече, Барселона примамва с топло време, а цените в този сезон са също толкова изкусителни.

2. Болоня

Болоня е следващата в списъка ни – както по удобство, така и заради символичните цени с Уизер. Ако тръгнете в петък, теоретично дори можете до отскочите до Флоренция в събота, но смело ви уверяваме, че и в Болоня има какво да се види.

3. Атина

Единствената причина, поради която поставяме Атина на трето място е, че има риск да закъснеете за работа в понеделник. Полетът на България Ер в петък е в 19:15, но обратният полет каца в София в 8:30.

4. Лондон

Ако преглътнете ранния час на полетите с Уизер в събота, това също е добра уикенд възможност.

В Лондон рядко е много студено по това време на годината. Е, ще трябва да се примирите с мъглата и с това, че започва да се стъмва в 15:30 часа. Но пък имате на разположение Тауър, Окото, прекрасните дворци и галерии и още куп забележителности – известни и не дотам.

5. Букурещ

Ако самолетите не ви устройват, румънската столица е най-добрата опция за краткотрайна екскурзия.

В допълнителния списък бихме включили Париж, докъдето Уизер лети в петък в 11:40 (до Бове), а може да се върнете с друга компания. България Ер има съботно-неделни полети и до Берлин, Виена, Прага, но те осигуряват малък престой, така че трябва да се комбинира с друга компания, за да си струва пътуването.

А ако можете да откъснете няколко часа от петъка, Валенсия също е възможна дестинация за едно уикенд пътуване. Ако пък можете да си позволите да отсъствате в понеделник, то препоръчваме Бари.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *