Токио е цел №1 за търсачите на кулинарни приключения

Британският The Telegraph класира най-интересните градове за кулинарен туризъм.
В списъка на най-добрите влязоха 16 града от Азия, Европа и Америка, а японската столица Токио оглави рейтинга. В Япония има най-много ресторанти със звезди на «Мишлен», а Токио предлага прекрасна кухня за всеки джоб – и отлични нескъпи кафенета и ресторанти в небостъргачите с панорамна гледка.
Малко неочаквано на следващо място е Ханой, Виетнам. За да се запознаят с местната кухня в цялата й красота, не е задължително да отидете в кафенета и ресторанти. Направо на улиците на виетнамската столица пътникът може лесно да намери вкусна топла юфка, риба и месо в сладко-кисел сос, ориз със свинско и други ястия. Експертите също така съветват да опитате традиционното виетнамско кафе с едно яйце.

Тройката още по-неочаквано се затваря от Лондон. „Това е една от най-вълнуващите места за деликатеси. Тук са концентрирани кафенета и ресторанти с етническа и регионална кухня, “ пише британският вестник. Специално внимание се отделя на бара Artesian, разположен в пет-звездния хотел Langham, който за четвърти пореден път оглави класация на 50-те най-добри барове в света.

Списъкът на гастрономически столици също са индийският град Джайпур, Ню Йорк, Мендоса в Аржентина, италианският Болоня, френскит Лион, Ню Орлиънс (САЩ), столицата на Тайланд, Банкок, Барселона, Сингапур, Копенхаген, Лима, както и Фес и Ченгду в Китай.

Ключови думи за този текст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *