Шамбор, френски замъци

Пет изкушения за Свети Валентин

Все още имате време да планирате най-вълнуващия Свети Валентин. Вечерите на свещи и червените сърца вече не са интересни. Подарете пътуване и няма да сгрешите.

1. ВенецияВенеция може би звучи твърде познато, но само ако сте били там безброй пъти. Ако не сте – не се лишавайте от удоволствието да разгледате още веднъж този удивителен град. Дори само дворецът на дожите си заслужава пътуването. И особено залата на Големия съвет (дължина 54 метра), украсена с картини на Якопо Тинторето и Паоло Веронезе.

2. Версай
Френските замъци са друга дестинация, при това по-достъпна, отколкото изглежда на пръв поглед. Повечето са разположени на Луара и обикновено са в ренесансов стил. Най-известните са Виландри, Шаверни, Шамбор (на основната снимка). В близост до Париж са Версай и Фонтенбло, ловната резиденция на краля.

3. КраковСтарата столица на Полша Краков заслужава своето достойно място в тази своеобразна класация на романтичните дестинации благодарение на великолепната си архитектура и купонджийски дух (естествено, щом има туристи и студенти). Специално внимание към Старе Место и хълма Вавел, където са Кралският дворец и Катедралата.

4. КьолнБез никакви съмнения катедралата в Кьолн е една от най-важните катедрали в Европа, а някога и най-високата сграда в света. Строена е в продължение на 600 години. Ако това не ви стига, за да включите Кьолн в плановете си, проучете музея на съвременно изкуство „Людвиг“, музея на шоколада или Парка на фантазиите.

5. Санторини, ГърцияИ накрая – вечната Гърция. Подарете екскурзия за карнавалите в Ксанти и Патра в края на февруари. Или планирайте сами почивка на Санторини: разходете се по малките криволичещи училички на Фира, пояздете муле или посрещнете изгрева на Плажа на влюбените до Акротири.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *