Пет изкушения за Свети Валентин

Все още имате време да планирате най-вълнуващия Свети Валентин. Вечерите на свещи и червените сърца вече не са интересни. Подарете пътуване и няма да сгрешите.

1. ВенецияВенеция може би звучи твърде познато, но само ако сте били там безброй пъти. Ако не сте – не се лишавайте от удоволствието да разгледате още веднъж този удивителен град. Дори само дворецът на дожите си заслужава пътуването. И особено залата на Големия съвет (дължина 54 метра), украсена с картини на Якопо Тинторето и Паоло Веронезе.

2. Версай
Френските замъци са друга дестинация, при това по-достъпна, отколкото изглежда на пръв поглед. Повечето са разположени на Луара и обикновено са в ренесансов стил. Най-известните са Виландри, Шаверни, Шамбор (на основната снимка). В близост до Париж са Версай и Фонтенбло, ловната резиденция на краля.

3. КраковСтарата столица на Полша Краков заслужава своето достойно място в тази своеобразна класация на романтичните дестинации благодарение на великолепната си архитектура и купонджийски дух (естествено, щом има туристи и студенти). Специално внимание към Старе Место и хълма Вавел, където са Кралският дворец и Катедралата.

4. КьолнБез никакви съмнения катедралата в Кьолн е една от най-важните катедрали в Европа, а някога и най-високата сграда в света. Строена е в продължение на 600 години. Ако това не ви стига, за да включите Кьолн в плановете си, проучете музея на съвременно изкуство „Людвиг“, музея на шоколада или Парка на фантазиите.

5. Санторини, ГърцияИ накрая – вечната Гърция. Подарете екскурзия за карнавалите в Ксанти и Патра в края на февруари. Или планирайте сами почивка на Санторини: разходете се по малките криволичещи училички на Фира, пояздете муле или посрещнете изгрева на Плажа на влюбените до Акротири.

Ключови думи за този текст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *