Пeлопонес е №1 в Европа тази година

Пътеводителят Lonely Planet обяви своя годишен списък на най-добрите европейски дестинации за посещение през 2016 г. Южният гръцки регион Пелопонес е номер 1.

„Сега повече от всякога Пелопонес е перфектната дестинация за запознаване с традиционния гръцки живот, завладяваща история и вдъхновяващи пейзажи,“ коментира Lonely Planet.

Пелопонес

Наварино

„Пътуващите към Гърция са склонни да се струпват на безброй острови или да се дивят на Акропола, но един от най-разнообразните, най-различни региони на страната често се забравя: Пелопонес. Той предлага великолепни древни забележителности като Олимпия, Микена и Мистра, които са разпръснати сред богатия ландшафт на каменни села, синьо-зелено море и покрити със сняг планини.

Първите десет дестинации и забавления включват морския град Нафплио, гмуркането сред корабокрушенските останки в Наварино Бей в Пилос, шоуто в Античния театър Епидавър, наблюдение на птици в лагуната Гиалова, разходка с ретро железницата между Калаврита и Дякофто, купоните на карнавала в Патра, средновековния град Монемвасия, дегустация на известните маслини в региона, пресичане на Коринтския канал към винарския регион Немеа и археологическите обекти на полуостров Пелопонес.

Дордон

Дордон

Втората дестинация, която Lonely Planet препоръчва, е Орхус в Дания, Европейска столица на културата и европейски регион на гастрономията през 2017 г., последван от Венеция, Дордон във Франция, Лвов в Украйна, Уоруикшир в Англия, Екстремадура в Испания, на източния бряг на остров Тенерифе , Текстел в Холандия и Северното Далматинско крайбрежие на Хърватия.

Ключови думи за този текст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Мечтай. Подготви се. Иди и виж. Разкажи