El colacho, Испания

Достатъчно шантаво

Навлизаме в сезона на карнавалите и това е повод да ви разкажем за някои от най-странните традиции по света.

Фестивалът на маймуната

Фестивалът на маймуната в Тайланд e истинско пиршество за живеещите там маймуни с 3000 кг плодове и зеленчуци.
В провинциална столица на Lopburi, на около 150 километра северно от Банкок, в последната неделя на ноември е запазена за банкета на маймуните. Партито е в чест на макаците, които са станали интегрирана част от местното общество, въпреки своята склонност към джебчийство-
За да се разбере значението на този банкет, човек трябва да разбира ролята на маймуните в културата на града. Въпреки че те са пакостливи и разрушителни, хората вярват, че носят късмет и богатство и ги търпят.

Кръщене в Испания

Известен сред местните като „El Colacho“, а в международен план като фестивал по прескачане на бебета, този испански ритуал включва мъже, облечени като дявола в червени и жълти гащеризони, които скачат над децата, родени през предходните 12 месеца. Фестивалът традиционно се провежда в неделята след Corpus Christi (обикновено май или юни. Въпреки религиозни корени, не е официално одобрен от църквата, а и самите бебета вероятно биха предпочели по-традиционно кръщене.

Борба между камили

Борбата между камили е популярно събитие в Турция, а камилите се отглеждат специално за него.

Денят на мъртвите и La calaca

Инспириран от Деня на мъртвите, мексиканският вариант на Хелоуин събира представители на местния бизнес, културни организации и артисти, както и много туристи.

Фестивал на железния фалос

Kanamara Matsuri Kawasaki (Фестивал на железния фалос) е фестивал, който се провежда в Кавазаки, Япония през април. Въпреки неловките усмивки и смях от западняците, това е древна традиция, която служи като празник на плодородието.

Antzar Eguna (Ден на гъската)

Още една испанска традиция, при която на водата се провесва намазнена гъска, а млади мъже минават отдолу с лодки и скачат в опит да откъснат главата ѝ.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *