la_monnaie_de_paris Монетният двор в Париж

Какво ново в Новата година

Разбира се, това е годината на Евро 2016 и на Олимпийските игри, но какво още трябва да включим в календара, ако търсим наистина нови преживявания.
Lonely Planet помага.

Shanghai Disney, Китай
Най-новият Дисни парк (shanghaidisneyresort.com.cn/en/) отваря в Китай през пролетта. Най-нетърпеливите могат да посетят традиционния парк на Магическото кралство през юни, в който ще видят най-големия Омагьосан замък. Ще има шест тематични зони и въобще всичко – от високотехнологични пирати до 12 животни от китайския зодиак, изобразени като Дисни герои. Два хотела – Shanghai Disneyland Hotel и Toy Story Hotelще посрещат гостите.

Shanghai_Disneyland_Castle
Shanghai Disneyland, Замъкът

 

Партито Mamma Mia! в Стокхолм
Новият Mamma Mia! ресторант (mammamiatheparty.com), ще бъде отворен в парка Gröna Lund през януари. Бьорн Улвеус от ABBA стои зад тази интерактивна диско атракция, която иначе е в стила на гръцка таверна.

Monnaie de Paris, Париж
В средата на 2016 г. ще завърши започналия през 2008 проект за реконстрикция на френския монетен двор (monnaiedeparis.fr), наречен‘MetaLmorphoses. Неговата цел е да превърна монументалният комплекс, разположен върху 1.2 хектара на левия бряг на Сена в място за пазаруване, изложби и конференции, както и за посещения на леярната. Ще бъдат показани за първи път колекциите на Monnaie de Paris и за първи път – градска къща, строена от 1690 г. от Жул Ардуен-Мансар, архитекта на Луи ХІV. Специално внимание към ресторанта Guy Savoy с неговите три звезди на Michelin.

Музеят на ФИФА в Цюрих
Този музей в сърцето на града на стойност 180 млн. шв. франка ще отвори през пролетта

Surf Snowdonia, Уелс
Магическите планини и долини на Сноудония в Северен Уелс са страхотно място за любителите на спорта. Спортният център е най-новата атракция на това място, което вече разполага с най-дългата въжена линия в Европа и огромен подземен център за скачане на батут. Но неговата най-радикалната атракция е изкуствената лагуна за сърфиране, която ще използва местна дъждовна вода за производството на двуметрови вълни на всеки шейсет секунди.

Сноудония, фото: www.mikepeel.net
Сноудония

Националната галерия на Сингапур
Сингапур вече се отличава с няколко музея от световна класа, но ако имате възможност да видите само една, това ще бъде Националната галерия. Заемаща две исторически сгради – бившето кметство и Върховния съд – огромната галерия бе открита по време на 50-годишния юбилей на на града-държава, през ноември 2015 г., Тя показва изкуство на Югоизточна Азия от 19-ти век до наши дни. Не пропускайте градината на покрива на петия етаж с великолепна гледка към Marina Bay.

Лувърът в Абу Даби
В истински стил от Залива, сградата на Louvre Abu Dhabi е амбициозна на всяко ниво. Футуристичната, куполовидна сграда е архитектурен подвиг, като изглежда, че плува над изкуственото езеро. Постоянните колекции ще представят изкуството през вековете, включително всичко от китайските будистки дърворезби до италианска живопис. Най-известните художествени институти във Франция предоставят на Абу Даби 300 допълнителни работи, включително шедьоври на Ван Гог, Моне и да Винчи. Това е носи истинска културна промяна за Близкия изток.

Национален музей на афроамериканската история и култура, Вашингтон
След своето откриване на NMAAHC (nmaahc.si.edu) ще стане първият национален музей на Америка, посветен изключително на афро-американски живот, история и култура. Десететажното пространство ще подслони артефакти от всички краища на страната – от книгата с химни на афроамериканска аболиционистка Хариет Тъбман до сегрегираната мотриса от времената на Джим Кроу.

You may also like

Comments

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се