Стани член на Светът в куфар

Всеки потребител, който изпрати свои текстове или снимки за публикуване в рубриките Пътеписи, Съвети или други, става член на Светът в куфар. Паролата и съответните линкове ще бъдат изпратени в имейл-отговор.

Регистрацията дава възможност да се публикуват статуси, да се качват снимки в личния профил, както и да се комуникира с други потребители.

Другата възможност за членство е като се отговори на потребителски въпрос (виж тук).

Изпращайте своите текстове, снимки или отговори на member@kufar.eu.

Изисквания  за публикуване на текстове

Всеки регистриран потребител има право да изпрати за публикуване пътепис или друг текст за публикуване в Куфара. Единственото изискване към съдържанието е текстът да е авторски и да се избягват грешки, вкл. фактологически.

Изисквания за публикуване на галерии

Предпочитаме снимки, които дават добра представа за мястото. Трябва да има текст, който да указва поне къде са заснети – например, Катедралата в Шартр, Франция

Те трябва да са авторски и да не нарушават чужди права. Ако на снимката са заснети хора, авторът носи отговорност за тяхното съгласие.

Добре е снимките да са до 900 пиксела по дългата страна. Ако не знаете как да ги преоразмерите, изпратете оригиналния файл, но това може да забави публикацията.

Хубавите снимки са добре композирани. Трудно бихме публикували снимки с големи неясни обекти на преден план – например, част от тяло, което закрива основния обект, с отрязани части – например, кула без връх. Добре е фокусът да е ясен.

Светът в куфар периодично ще възнаграждава най-добрите си автори. Следете и рубриката Конкурси

 

1 коментар

 1. Мариана Златева Отговори

  7 стъпки, които ни отдалечиха от българското море

  Българското черноморско крайбрежие има много предимства, но те все повече намаляват. Опитвам се да систематизирам това, което ни направи впечатление през последните две години, защото проблемите са много повече от таксите за чадър и шезлонг, презастрояването и липсата на пречиствателни станции. Вярвам, че мнението не е само мое.

  1. Указателни табели и карти
  Отношението си личи по такива дреболии.
  Предполагам, че е отговорност на местните власти, а те не се сещат, че туристът може да се обърка. Пътната агенция също може да се постарае повече – поне в курортите. Пътуваш, пътуваш и виждаш табела „60 километра“, но след 20 километра разбираш, че ти остават още 50 километра. Другото, което ми прави впечатление е, че само в големите хотели раздават карти и информационни материали. Повечето се ограничават с рекламни материали на заведения. Ако искаш да разгледаш близките забележителности, трябва да си ги проучваш сам в интернет. Евентуално.
  Толкова ли е трудно да погледнеш на продукта през очите на туриста?
  2. Мутри и тарикати
  Ако някой отговорен чиновник или активист на браншова организация беше изминал маршрута на обичайния турист, щеше да се натъкне първо на тези типове, които причакват прииждащите летовници с идеята да смъкнат каквото може. И тук не говоря само за копърките или фалшивите обменни курсове. А за всякакви типове, които неясно защо са допуснати да предлагат „услуги“, атракции на баснословни цени и фалшиви стоки по морето – например, да събират такси за паркинг, без да има паркинг. И тези безумни сергии за боклуци по улиците плюс така наречените художници.
  3. Храната
  Някак нелепо е да отидеш на море и да не ти сервират прясна риба. А какво да кажем за храната, която се предлага направо на улицата в съмнителни баничарници и дюнерджийници. А ако си вегетарианец, те гледат като индианец.
  4. Сервитьорите
  Те са проблем от години. Сервитьорите объркват поръчките, забравят, бавят се, не познават менюто, говорят на диалект и са непохватни. И в други страни наемат студенти за лятото, но те преминават обучение при работодателя. Но при нас повечето собственици на ресторанти по морето сами имат нужда от обучение.
  5. Тоалетните!
  Това е слабото място на много набързо спретнати хотелчета. Ако искаш да разбереш кой е пестил пари, огледай банята. Тази година в нашия хотел, въпреки че камериерките се бяха постарали, не бяха успели да отстранят следите от скорошен авариен ремонт. А обществените платени тоалетни (…)
  6. Кич
  Освен от ВиК, българският хотелиер е пестил и от професионални дизайнери и декоратори. Или път наетите дизайнери толкова могат, не знам. Пластмасови цветя, грозни картини в крещящи рамки, ангелчета, градински фигури от тези, които се продават за без пари по хипермаркетите. Защо е било нужно?
  Архитектите не са се справили по-добре в опита да маскират бетонните редици хотелчета с крещящи, разностилни и евтино изпълнени проекти.
  7. Шум
  Каквото повикало, такова се обадило. С лош продукт не се привличат най-милите и приятни туристи. Затова в нашите курорти е шумно до късно и все по-рядко е подходящо за семейства с деца. В ресторантите и на плажа стана нормално да се говори на висок глас и можеш само да завиждаш на чужденците, които не разбират какво се обсъжда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *