Маракеш е дестинация №1 за 2015 г.

Мароканският град Маракеш оглави класацията на най-добрите туристически дестинации през 2015 година. Градът – част от историческото наследство на Юнеско измества Истанбул, след като миналата година бе на шесто място. Сием Реап в Камбоджа се изкачва на второто място, а най-големият турски град е трети. Класацията „Изборът на пътешествениците – 2015“ е съставена на базата на отзиви, оставени от пътешественици на сайта на „Трип Адвайзър“.

Топ 10 на най-привлекателните туристически дестинации през 2015 година:

1. Маракеш, Мароко

Площадът Джемаа ел-Фна, включен и в Списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство, зашеметява с многообразието на приказния си свят. Той приютява търговци, ориенталски танцьорки и змиеукротители. Няма да усетите как ще мине денят, докато се промъквате по уличките на историческия квартал Медина, пишат от туристическия портал. Намерете вътрешния си мир в спокойната Jardin Majorelle или съзерцавайте красотата на историческите джамии в града (но може да влезете вътре, само ако сте мюсюлмани).

morocco
2. Сием Реап, Камбоджа

Сием Реап е една от 20-те провинции в Камбоджа, в която се намира прочутият религиозен комплекс Ангкор Ват и старата кхмерска столица Ангкор Тхом.

angkor-wat

Анкгор Ват

Ангкор Ват (Град-храм) един от най-големите религиозни паметници в света. Построен е от Суряварман II през ХІІ век в столицата Ясодхарапура като храм на Вишну и бъдещ мавзолей на владетеля. В края на 13 век Ангкор Ват постепенно е трансформиран от индуистки в будистки храм, през следващите векове е бил занемарен и затрупан с пръст и растителност. Можете да посетите още Нощния пазар, златна мина за продавачи на хранителни стоки и барове.

angkor

Анкгор

 

3. Истанбул, Турция
Тук зашеметяващата древна архитектура съжителства с богат нощен живот, отбелязват от Трип Адвайзър. Специално внимение се отделя на Синята джамия, турските бани и базарите, особено Египетския базар – царството на подправките.

Sultan Ahmed, Синята джамия

Синята джамия в Истанбул

Останалите градове от десятката са:
4. Ханой, Виетнам
5. Прага, Чехия
6. Лондон, Великобритания
7. Рим, Италия
8. Буенос Айрес, Аржентина
9. Париж, Франция
10. Кейптаун, Южна Африка

Ключови думи за този текст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *