Маракеш, Джемаа ел Фнаа

Маракеш е дестинация №1 за 2015 г.

Мароканският град Маракеш оглави класацията на най-добрите туристически дестинации през 2015 година. Градът – част от историческото наследство на Юнеско измества Истанбул, след като миналата година бе на шесто място. Сием Реап в Камбоджа се изкачва на второто място, а най-големият турски град е трети. Класацията „Изборът на пътешествениците – 2015“ е съставена на базата на отзиви, оставени от пътешественици на сайта на „Трип Адвайзър“.

Топ 10 на най-привлекателните туристически дестинации през 2015 година:

1. Маракеш, Мароко

Площадът Джемаа ел-Фна, включен и в Списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство, зашеметява с многообразието на приказния си свят. Той приютява търговци, ориенталски танцьорки и змиеукротители. Няма да усетите как ще мине денят, докато се промъквате по уличките на историческия квартал Медина, пишат от туристическия портал. Намерете вътрешния си мир в спокойната Jardin Majorelle или съзерцавайте красотата на историческите джамии в града (но може да влезете вътре, само ако сте мюсюлмани).

morocco
2. Сием Реап, Камбоджа

Сием Реап е една от 20-те провинции в Камбоджа, в която се намира прочутият религиозен комплекс Ангкор Ват и старата кхмерска столица Ангкор Тхом.

angkor-wat
Анкгор Ват

Ангкор Ват (Град-храм) един от най-големите религиозни паметници в света. Построен е от Суряварман II през ХІІ век в столицата Ясодхарапура като храм на Вишну и бъдещ мавзолей на владетеля. В края на 13 век Ангкор Ват постепенно е трансформиран от индуистки в будистки храм, през следващите векове е бил занемарен и затрупан с пръст и растителност. Можете да посетите още Нощния пазар, златна мина за продавачи на хранителни стоки и барове.

angkor
Анкгор

 

3. Истанбул, Турция
Тук зашеметяващата древна архитектура съжителства с богат нощен живот, отбелязват от Трип Адвайзър. Специално внимение се отделя на Синята джамия, турските бани и базарите, особено Египетския базар – царството на подправките.

Sultan Ahmed, Синята джамия
Синята джамия в Истанбул

Останалите градове от десятката са:
4. Ханой, Виетнам
5. Прага, Чехия
6. Лондон, Великобритания
7. Рим, Италия
8. Буенос Айрес, Аржентина
9. Париж, Франция
10. Кейптаун, Южна Африка

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *