Монреал

Здравей, Канада

От 1 декември отпадат туристическите визи от България за Канада, което прави северната страна по-достъпна. Освен това страната е на първо място в списъците на големите туристически агенции, тъй като през 2017 г.  празнува своя 150 – годишен юбилей.

Канада е държавата, в която има за всекиго по нещо. Точно заради това тя привлича туристите. Ако сте любители на зимните спортове ще откриете едни от най – хубавите зимни курорти в света. Ако пък обичате да ви е топло, можете да посетите спиращите дъха плажове. И това не е всичко – на всяка крачка срещате природна забележителност – планини, езера, огромни паркове.

Ако сте решили да се отдадете на зимни спортове в Канада, вашето място със сигурност e курортът Уислър – Блаккомб. Той е кръстен на  двата върха, между които се намира селището Уислър. Курортът се слави като най – голямата алпийска ски дестинация в Северна Америка.  Фактът, че през 2010 приема голяма част от състезанията по време Зимните олимпийски игри във Ванкувър е достатъчно красноречив.  Курортът е добре организиран и макар и големия поток от хора да не стихва никога не изглежда пренаселено. Пистите са дълги, а гледките от лифтовете допълвят цялото изживяване.

Ако пък сте любители на топлото, Канада няма да ви разочарова. Канада има най – дългата брегова линия в света, около която са разположени три океана.  Плажовете са хубави както за почивка, така и за сърфиране. Някои  плажове крият любопитни факти – например, плажът Маниту. Езерото там е 5 пъти по – солено от океана и няма никакъв шанс да потънеш. Други известни плажове са Лонг Бийч край Тофино и Уасага Бийч, който със своите 14 км дължина е най-дългия плаж с чиста вода в света. Като цяло плажовете на Канада предоставят множество възможности – почивка, сърфинг, риболов, каяйкинг и редица други.

Канада е страната на природните забележителности. За да посетите всички тях,  ще са ви нужни години.  Те се простират от Торонто, Квебек и Отава до заледения Нунавут. Едни от най – известните дестинации са Ниагарският водопад, Националният парк Банф, Отава и нейните природни чудеса и остров Ванкувър. Не забравяйте също, че от Канада се вижда феноменът Северно сияние.

Ниагарски водопад в Онтарио, Канада
Ниагарски водопад в Онтарио, Канада
Bay of Fendy
Bay of Fendy
Северното сияние в Чърчил
Северното сияние в Чърчил
Канада
Алберта, Канада

Колко би ни струвало?

Самолетните билети са най-сериозното перо при планирането на една екскурзия до Канада. Често могат да се намерят по-изгодни полети през Париж (около 200 евро двупосочно). В момента цените на билетите са по-високи, но е вероятно да има промоции след януари.

Най-нетърпеливите могат да се възползват от текущата оферта на Air Transat или да летят от Брюксел до Монреал чрез Луфтханза и Ер Канада през май 2018 г. за около 343 евро (вижте тук).

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *