Барселона. Пристанището Барселонета

Безплатни неща: Барселона

Паркове

Въпреки че Барселона е един доста пренаселен град, той има предимството на близкия достъп до море и планини. Основният парк е Parc de la Ciutadella, който носи името си от стара военна крепост. Има езеро и зоологическа градина. Хълмът Montjuïc предлага освен изглед към града, също и интересни забележителност, вкл. замък, Националния музей на изкуството Фондацията на  Хуан Миро.

Но най-голямата безплатна атракция, особено за деца са магическите фонтани на Montjuïc. Представлението е от четвъртък до неделя и започва от 21 часа, като продължава на всеки половин час до 23:30 часа

Плажовете

Макар местните хора да предпочитат близките курорти като Sitges, градските плажове са чудесно място за отмора. Двата популярни плажа – Barceloneta и Sant Sebastià са разположени близко до стария рибарски квартал. Ако търсите уединение, посетете нудисткия плаж в Mar Bella.

Кино и концерти на открито

Барселона е перфектното място за кино на открито. Сред безплатните възможности е Cinema Lliure от края на юли до 24 август, което показва независими филми на плажа Sant Sebastià в четвъртък и неделя. Центърът за съвременна култура организира фестивала Gandules. А през юли можете да слушате музика на открито в Университета на Барселона (ub.edu/vespres

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar

Снимка: marcp_dmoz/flickr

Катедралата е разположена в центъра на стария град, който също е на ваше разположение – безплатно

 

Летни фестивали

Gracia

Декорирани като гора улици в Барселона. Снимка: Photogra Pher/flickr

Повечето са в края на лятото, сред тях е Festa major de Gràcia. Фестивалът La Mercè – на името на покровителя на града, е в края на септември и включва повече от 600 събития и атракции. Сред тях са типичните castells (човешки кули) фойерверки и процесии gegants (масивни фигури от папие-маше). Провежда се от 19 до 24 септември.

Музеите

Музеят на Пикасо, Етнографският музей, музеите на текстила и на шоколада са с безплатен вход всяка първа неделя на месеца. Музеят на Пикасо е безплатен и всяка неделя след 15 часа, както и на 12 февруари, 17 май, 24 септември.

Пазарите

Живописният пазар La Boqueria в близост до Рамблата е най-големият пазар за храна в Европа, но е твърде оживен по обяд, така че идете по-рано. Друга възможност е Santa Caterina. И на двете места има къде да хапнете.

You may also like

Comments

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се