amalfi Амалфи

Преди да тръгнете за Амалфи

Някои места в Италия са толкова познати от снимките, че човек сякаш няма какво повече да види. Не е така с крайбрежието на Амалфи. Ето какво може да ви изненада:

Соренто не е в Амалфи. Фактът е, че градът е от другата страна на планините и е в Залива на Неапол. Което не е означава, че не е добра отправна точка за крайбрежието. Крайбрежието на Амалфи включва градовете от Позитано до Виетри сул Маре, като сред тях са Амалфи, Равело и Праиано.

Правете разлика между крайбрежието и градчето с име Амалфи. Градчето е достъпно с автобус от Соренто, но не и с влак. Но има влак до Соренто и Салерно

Има и лодки, но не може да се разчита извън сезона. Все пак при хубаво време това е начинът да се придвижвате между градчетата.

През сезона крайбрежието на Амалфи е скъпичко място. Дори през декември цените на някои хотели и ресторанти са надути. Освен това, ако изберете ниския сезон, особено в Позитано, ще можете да се наслаждавате на по-спокойно пребиваване. Ако посетитите крайбрежието през есента или зимата, ориентирайте се към градчето Амалфи, защото там поне ще намерите отворени магазини и ресторанти.

И накрая, проучете внимателно мястото. Да не се окаже, че сте си резервирали почивка в градче разположено на върха на скала над морето и наблизо няма плаж.

Градовете с плаж са Амалфи, Атрани, Сетара, Фуроре, Маиори, Минори, Праиано, Позитано и Виетри сул Маре. Равело, Агерола, Трамонти и, разбира се, Скала, нямат. Но пък Равело има прекрасна катедрала и спиращи дъха гледки отвисоко към Тиренско море.

You may also like

Comments

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се