Топ 10 на ски курортите в Европа

Интерлакен

Интерлакен

Интерлакен, Берн, Швейцария

През зимата Интерлакен е врата за района Юнгфрау с около 150 мили ски писти.  Клайне Шайдег-Манлихен е едно от най-красивите места за скиори в света, Гринделвалд 1 е повече за сноубордисти, а Мюрен-Шилторн предлага невероятни панорамни гледки

 

Матернхорн

Матернхорн

Зермат, Швейцария

Известен с Матерхорн, Зермат, предлага най-доброто от швейцарските Алпи. Мястото е фантастично за спускания, тези, които не са скиори, могат да опитат катерене или просто да се наслаждават на гледките.

Шамони, Френските Алпи

Шамони

Шамони

Най-голямата атракция е Мон Блан – най-високият връх в Западна Европа и ски зоните, изградени срещу долината на Шамони. Стръмните склонове и екстремните климатични условия са подходящи за напреднали скиори, но има и места, подходящи за начинаещи.

 

Лапландия, Финландия

Лапландия

Лапландия

Най-големият ски курорт във Финландия, Илес в Лапландия има 61 склона, най-дългият от които е две мили. Това е най-високият финландски връх с 29 ски-лифтове. На разположение са 210 мили трасетата за ски бягане, 24 мили от които са осветени.

 

Цел ам Зее, Австрийски Алпи, Австрия

Цел ам Зее

Цел ам Зее

Живописният старинен град, разположен около езерото Цел, предлага около 80 мили писти, подходящи за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Пътеките за ски бягане предлагат прекрасни панорамни гледки. Съседният град Капрун се слави със своите глетчери.

 

Гармиш Партенкирхен, Бавария, Германия

Цугшпитце

Цугшпитце

Това е столицата на Зимните олимпийски игри през 1936 г. На юг от града на границата с Австрия се намира най-високата планина на Германия, Цугшпицеq предлагаща чудесни възможности за скиорите. Пистите за ски спускане покриват всички нива на трудност, има и писта за бобслей. Ежегодно се провеждат турнири по ски скокове, както и състезания в дисциплините спускане и супер-гигантски слалом.
Кицбюел, Австрия

Ханенкам, Кицбюел

Ханенкам

Карането на ски в Ханенкам и Кицбюел Хорн, двете основни ски зони на Кицбюел, е в задължителната програма за зимния сезон. С повече от 60 лифта, Кицбюел има писти за всички скиори – от начинаещи до професионалистите, които се събират всяка година за Световната купа по ски.

 

Сейнт Мориц, Швейцария

Сейнт Мориц

Сейнт Мориц

Всяка зима Сейнт Мориц привлича бляскави звезди и известни политици поради фантастичните възможности за ски. С няколко ски-училища и 700 ски инструктори в в околностите на Енгадин, той е прекрасно място за начинаещи, но има и щедри предложения за по-опитните скиори.

 

Куршавел, Рона-Алпи, Франция

Куршевел, Франция

Куршевел

 

В центъра на френските Алпи, Куршевел предлага избор от над 100 писти на посетителите. Скиори със всякакъв опит ще намерят подходящ наклон писти.
Сноубордът и моторната шейна също са популярни тук.

Вал д’Изер , Франция

Валдизер

Валдизер, Франция

Дом на много ски писти и училища, включително френското Национално ски училище, Вал д’Изер се гордее с възможностите за ски, които се допълват от оживения търговски и нощен живот. Докато училищата се харесват на начинаещи, средно напреднали и напреднали скиори ще открият повече от достатъчно предизвикателни писти.

Ключови думи за този текст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *